..... Inici | Ràdio | Recerca

Milers de ciutadans protesten per les sentències del Suprem davant dels ajuntaments

by 2:28 0 comentaris

Desenes de concentracions han omplert les places més cèntriques de moltes ciutats catalanes l'endemà de l'atac del tribunal espanyol contra la immersió lingüística a les escoles
 
Les concentracions davant dels ajuntaments per repudiar les sentències del Tribunal Suprem espanyol que obliguen el govern a acceptar el castellà com a llengua vehicular de l'educació s'han multiplicat a desenes de viles de tot el país. Milers de ciutadans hi han acudit i han cridat a favor de la independència com a única solució a l'atac constant de les institucions judicials a l'autogovern i el model lingüístic català. Ahir ja n'hi va haver una, de concentració, davant el Palau de la Generalitat (vídeo), convocada per la CUP i la CAL. Els manifestants no van parar de cridar 'contra la sentència, independència', 'a l'escola, en català' i 'aquesta és la seva democràcia'.
La comunitat educativa, les institucions acadèmiques, les associacions per la normalització lingüística, els sindicats i una bona part dels partits van proclamar-se ahir profundament indignats per les tres sentències (primera, segona, tercera) del Tribunal Suprem espanyol que obliguen la Generalitat de Catalunya a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular de l'escola. CiU i PSC van relativitzar les sentències del tribunal espanyol. Al vespre, centenars de persones, convocades per la CUP i la CAL, es van aplegar a plaça Sant Jaume per protestar contra les sentències i a favor de la immersió lingüística (vídeo).
Les sentències resolen sengles recursos de pares perquè els seus fills no podien fer les classes en espanyol. El Suprem ordena a la Generalitat que adapti el sistema d'ensenyament a la sentència (pdf) del Tribunal Constitucional sobre l'estatut i que l'espanyol sigui introduït com a llengua vehicular 'de manera proporcional i equitativa al català en tots els cursos'.
El Suprem, doncs, invoca la sentència del TC per destruir la immersió lingüística a Catalunya, i diu que l'escola ha de demanar als pares quina és la llengua habitual que volen per als fills. També obliga a fer les comunicacions, orals i escrites, als pares en totes dues llengües.
 
Vegeu més 

redacció

Developer