Milers de ciutadans protesten per les sentències del Suprem davant dels ajuntaments

24.12.10

Desenes de concentracions han omplert les places més cèntriques de moltes ciutats catalanes l'endemà de l'atac del tribunal espanyol contra la immersió lingüística a les escoles
 
Les concentracions davant dels ajuntaments per repudiar les sentències del Tribunal Suprem espanyol que obliguen el govern a acceptar el castellà com a llengua vehicular de l'educació s'han multiplicat a desenes de viles de tot el país. Milers de ciutadans hi han acudit i han cridat a favor de la independència com a única solució a l'atac constant de les institucions judicials a l'autogovern i el model lingüístic català. Ahir ja n'hi va haver una, de concentració, davant el Palau de la Generalitat (vídeo), convocada per la CUP i la CAL. Els manifestants no van parar de cridar 'contra la sentència, independència', 'a l'escola, en català' i 'aquesta és la seva democràcia'.
La comunitat educativa, les institucions acadèmiques, les associacions per la normalització lingüística, els sindicats i una bona part dels partits van proclamar-se ahir profundament indignats per les tres sentències (primera, segona, tercera) del Tribunal Suprem espanyol que obliguen la Generalitat de Catalunya a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular de l'escola. CiU i PSC van relativitzar les sentències del tribunal espanyol. Al vespre, centenars de persones, convocades per la CUP i la CAL, es van aplegar a plaça Sant Jaume per protestar contra les sentències i a favor de la immersió lingüística (vídeo).
Les sentències resolen sengles recursos de pares perquè els seus fills no podien fer les classes en espanyol. El Suprem ordena a la Generalitat que adapti el sistema d'ensenyament a la sentència (pdf) del Tribunal Constitucional sobre l'estatut i que l'espanyol sigui introduït com a llengua vehicular 'de manera proporcional i equitativa al català en tots els cursos'.
El Suprem, doncs, invoca la sentència del TC per destruir la immersió lingüística a Catalunya, i diu que l'escola ha de demanar als pares quina és la llengua habitual que volen per als fills. També obliga a fer les comunicacions, orals i escrites, als pares en totes dues llengües.
 
Vegeu més 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada